✔️Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. πλιγούρι, μέτριο
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. νερό
300 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
✔️Για το χούμους
400 γρ. ρεβίθια, σε κονσέρβα
2-3 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γ. κύμινο
1/2 σκ. σκόρδο
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
✔️Για το σερβίρισμα
2 αραβικές πίτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
✔️Εκτέλεση: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καβουρδιστεί και να πάρει καστανό χρώμα. Αν στεγνώσει το τηγάνι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο παραπάνω Προσθέτουμε στο τηγάνι το νερό και μόλις πάρει μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον αρακά. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να απορροφηθεί όλο το νερό. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα βάζουμε στο τηγάνι με το πλιγούρι και τον αρακά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
✔️Θερμίδες ατομικής μερίδας: 240kcals