Vegan κριθαράκι με κεφτεδάκια
Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
300 γρ. vegan κεφτεδάκια
500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1 στικ κανέλας
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1,5 λίτρο νερό, καυτό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. φυτικό τυρί, τριμμένο
Εκτέλεση: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε τα vegan κεφτεδάκια, το κριθαράκι, το στικ κανέλας και το φύλλο δάφνης. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα και σερβίρουμε με vegan τυρί τριμμένο.
Θερμίδες: 380kcals
✔️ Για εξατομικευμένα διαιτολόγια ανάλογα τις καθημερινές ανάγκες σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλεφωνικό μας κέντρο 210 7247404 για να ρυθμίσετε την συνεδρία που επιθυμείτε.
Κοντά μας θα έχετε υγεία και ευεξία και θα αδυνατίσετε τρώγοντας, με ποικιλία και νοστιμιά.