Ζυμαρικά με πέστο και κουνουπίδι
Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά αχιβάδες
1 μέτριο κεφάλι κουνουπίδι, βρασμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
100 γρ. ντοματίνια
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
150 γρ. πέστο βασιλικού
100-150 ml νερό, από το βρασμό των ζυμαρικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις αχιβάδες σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 100-150 ml από το νερό του βρασίματος στη άκρη. Κρυώνουμε τα κοχύλια κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κουνουπίδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα, το πέστο βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το βρασμό των ζυμαρικών, όσο χρειάζεται για να δημιουργήσουμε μια ωραία σάλτσα. Προσθέτουμε και τις αχιβάδες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Με 310 kcal ανά μερίδα μόνο, απλά επιλέξτε μας γιατί μαζί μπορούμε να αδυνατίσουμε τρώγοντας, με ποικιλία και με φαγητά όχι νοσοκομειακά και αυστηρά, ώστε να είστε κοινωνικοί και εκτός σπιτιού σε εστιατόρια, ταβέρνες, ταξίδια, εκδηλώσεις και εύκολα να σας γίνει τρόπο ζωής, μία υγιεινή και θρεπτική διατροφή, χωρίς στερήσεις.
Μην χάνετε χρόνο και τηλεφωνήστε μας στο 210 7247404 και ρυθμίσετε την δική σας συνεδρία, γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγαπήσετε και να φροντίζετε τον εαυτό σας, όπως σας αξίζει.