Οι φράουλες είναι ιδιαίτερα γνωστές για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C (60 mg ανά 100 γραμμάρια φρέσκων φρούτων). Περιέχουν επίσης αρκετές άλλες βιταμίνες σε μικρότερο βαθμό, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και βιταμίνη Β6 και λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως καροτενοειδή, βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ. Οι φράουλες είναι επιπλέον καλή πηγή μαγγανίου, ιωδίου, μαγνησίου, χαλκού, σιδήρου και φωσφόρου.
Μεταξύ των φρούτων, οι φράουλες είναι μια από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές φυλλικού οξέος (43 μg ανά 100 g φρέσκων φρούτων).
Επιπλέον, οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιοδραστικές ενώσεις, που αντιπροσωπεύονται κυρίως από φλαβονοειδή, ιδιαίτερα ανθοκυανιδίνες, ακολουθούμενα από φαινολικά οξέα όπως το υδροξυκινναμικό και το υδροξυβενζοϊκό οξύ.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φράουλας, είναι η αξιοσημείωτα υψηλή αντιοξειδωτική της δράση. Αυτή οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και στις βιοδραστικές ενώσεις που αναφέραμε παραπάνω. Η αντιοξειδωτική δράση αυτών των συστατικών προσφέρουν στον οργανισμό μας ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, όπως αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.