Το λαβράκι είναι ένα ψάρι που έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Απίθανη γεύση και τρώγοντας το τα κερδίζεις όλα.
Παρέχει ωμέγα 3, πρωτεΐνες και βασικά μικροθρεπτικά συστατικά. Θέλετε να μάθετε περισσότερα γι' αυτό;
Αν ναι, συνεχίστε να διαβάζετε τις χρήσιμες διατροφικές συμβουλές!
Το λαβράκι προτιμάται από τους καταναλωτές καθώς έχει εξαιρετική γεύση και καλή σύσταση. Επιπλέον, η ευελιξία του καθιστά δυνατή την προετοιμασία μιας μεγάλης ποικιλίας πιάτων, ώστε να μπορεί να προστεθεί τακτικά στη διατροφή σας. Μαζί με το γαύρο, την πέρκα, το σαλάχι και τον μπακαλιάρο, αυτό το είδος ανήκει στην ομάδα των ψαριών με τα χαμηλότερα λιπαρά. Για το λόγο αυτό, αποτελεί αγαπημένο είδος όταν πρόκειται για δίαιτες χαμηλών θερμίδων. Επιπλέον, όταν πρόκειται να εμπλουτίσει αυτές τις δίαιτες με μέταλλα και πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, είναι ένα ασφαλές συστατικό.
Θερμίδες: 84.
Πρωτεΐνη: 18 γραμμάρια.
Λιπαρά: 1,3 γραμμάρια.
Σίδηρος: 1,1 χιλιοστόγραμμα.
Ιώδιο: 7 μικρογραμμάρια.
Μαγνήσιο: 26 χιλιοστόγραμμα.
Κάλιο: 340 χιλιοστόγραμμα.
Φώσφορος: Φώσφορος: 410 χιλιοστόγραμμα.
Νιασίνη: 6,7 χιλιοστόγραμμα.
Βιταμίνη Β12: 4 μικρογραμμάρια.
Το κρέας του λαβρακιού παρέχει μόλις 1,3 γραμμάρια λίπους και έχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και κάλιο. Είναι επίσης μέτριο σε μαγνήσιο και σίδηρο.
Το λαβράκι παρέχει αρκετά ανόργανα συστατικά που διατηρούν την ισορροπία πολλών λειτουργιών του οργανισμού. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι τα ακόλουθα.
Το λαβράκι είναι ένα ψάρι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Παρέχει λίγες θερμίδες, αλλά αρκετές πρωτεΐνες, νιασίνη, βιταμίνη Β12, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο.
Όσο πιο απλή είναι η προετοιμασία της κατανάλωσης, τόσο περισσότερο μπορεί να αξιοποιηθεί η ποιότητα του κρέατός του και να διατηρηθούν τα διατροφικά του οφέλη. Επομένως, συνιστάται η προετοιμασία στον ατμό, στη σχάρα ή στο φούρνο.