Παλιότερα, δεν υπήρχε ούτε ένα ελληνικό σπίτι, που να μην είχε αυτό το κέρασμα στο ντουλάπι του.
Αυτό κατά βάση συνέβαινε ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, διότι τα υπόλοιπα γλυκά δεν διατηρούνταν λόγω ζέστης και έτσι, το μόνο γλυκό που μπορούσε να διατηρηθεί, ήταν η βανίλια, μαστίχα.
Πήρε την ονομασία του «υποβρύχιο» από το γεγονός, ότι σερβίρεται «βουτηγμένο» μέσα σε ένα ποτήρι κρύο νερό!
Υπάρχουν πολλές συνταγές που κυκλοφορούν για να τη φτιάξετε μόνοι σας. Θα σας συμβούλευα να μην κουράζεστε και να αγοράσετε, καθώς κυκλοφορούν πολλές ωραίες γεύσεις όπως μαστίχα Χίου, Περγαμόντο, Φιστίκι Αιγίνης, Βανίλια κ.α.
Να μάθετε τα παιδιά σας να μη τρώνε μόνο παγωτά και σοκολάτες, αλλά και κάποια αγνά και παραδοσιακά γλυκά, χωρίς πολλές θερμίδες.
Θερμίδες: 1 κουταλιά της σούπας γλυκό υποβρύχιο αποδίδει 70 θερμίδες, δηλαδή, όσο περίπου π.χ. 1 Φρούτο.
Καλή απόλαυση!!!