Υλικά:
8 σύκα, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. Μαργαρίνη
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
2 λουλούδια γλυκάνισου
κρακεράκια για το σερβίρισμα
Για το μασκαρπόνε:
1 μπάλα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. σιρόπι τζίντζερ
125 γρ. μασκαρπόνε
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Απλώνουμε τα σύκα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, βάζουμε πάνω τους λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με μέλι.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα, τα ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τοποθετούμε τα λουλούδια γλυκάνισου ανάμεσα στα σύκα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σιρόπι με το μασκαρπόνε.
Βάζουμε σε ένα πιάτο τα σύκα, πασπαλίζουμε με μέλι, ρίχνουμε μια κουταλιά μασκαρπόνε και συνοδεύουμε με κρακεράκια.
Θερμίδες: 210kcals