Υλικά:
500 γρ. Σπαγγετίνη
600 γρ. στήθος φιλέτο, κομμένο σε μπουκιές
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο, σκόνη
1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο ή αποξηραμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
200 γρ. αρακά, βρασμένο
150 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρές φουντίτσες
100 γρ. κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
250 γρ. τυρί κρέμα light protein
1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν
2 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
¼ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα. Κατόπιν, σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί. Προσθέτουμε το εστραγκόν, τον αρακά και τα κολοκυθάκια, συνεχίζοντας το μαγείρεμα. Ταυτόχρονα, βράζουμε τη Σπαγγετίνη για 6’ σε 5 λίτρα νερό που κοχλάζει, όπου έχουμε προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο, 1 φλυτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, αλάτι, πιπέρι και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σπαγγετίνι απευθείας από την κατσαρόλα. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και αποσύρουμε. Τα ντοματίνια Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα ντοματίνια και τον βασιλικό, σοτάρουμε για 2’ και αποσύρουμε. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα με τα ντοματίνια και προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα.
Θερμίδες: 390kcals