Υλικά:
500 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και πλυμένα
200 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
½ μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
¼ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη σως ταχινιού
300 γρ. ταχίνι
Χυμό από 1-2 λεμόνια
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
250 ml χυμό λαχανικών
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα σέσκουλα σε δόσεις και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Μεταφέρουμε κάθε δόση που ετοιμάζεται σε ένα μπολ με νερό και πάγο, για να σταματήσουμε τον βρασμό τους, σουρώνουμε τα χόρτα και αφήνουμε στην άκρη. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι, το ρύζι, τον άνηθο, τον δυόσμο και τα μυρώνια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Απλώνουμε ένα φύλλο σέσκουλο στον πάγκο εργασίας, γεμίζουμε με λίγη γέμιση, τυλίγουμε σαν ντολμαδάκι και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Μόλις γεμίσουμε το ταψάκι με τα ντολμαδάκια, προσθέτουμε αρκετό νερό για να τα καλύψει, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Για τη σάλτσα ταχινιού: Σε ένα πολυκοπτικό προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ταχινιού και πολτοποιούμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία σάλτσα. Χύνουμε το νερό από το ταψί και σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχινιού.
Θερμίδες : 360kcals