Υλικά:
320 γρ. τόνο, καπνιστό
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. ραπανάκια
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
⅓ ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. σαλάτα mix
150 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
100 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τον καπνιστό τόνο και σουρώνουμε ώστε να κρατήσουμε το λάδι του. Μεταφέρουμε τον τόνο σε ένα δεύτερο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι το ξίδι και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κόβουμε σε ένα μαντολίνο τα ραπανάκια και το καρότο σε πολύ λεπτές φέτες, και τα ρίχνουμε στο μπολ με το dressing. Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τo φρέσκo κρεμμυδάκι και τον άνηθο, τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με το αλάτι και το πιπέρι, και αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 20 λεπτά για να μαριναριστούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Βάζουμε σε ένα τρίτο μπολ τη σαλάτα , τον τόνο, τα φασόλια, το καλαμπόκι και το μείγμα με το dressing. Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Θερμίδες: 280kcals