Υλικά:
500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια)
2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση: Βάζουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα φασόλια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄. Προσθέτουμε αλάτι την ώρα που βράζουν.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα βάζουμε σε σαλατιέρα για να φτιάξουμε τη σαλάτα. Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα προσθέτουμε μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού στη σαλατιέρα. Χτυπάμε το λάδι και το ξίδι με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα. Περιχυνουμε και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό. Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα με ένα κουτάλι, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.
Θερμίδες: 360kcals