Υλικά:
Για τη σαλάτα
250 γρ. παραδοσιακή σαλάτα Φρεσκούλης (1 συσκευασία)
1/2 φλ. αγκινάρες λαδιού
2 αυγά
Λίγες φλούδες συριανό τυρί Σαν Μιχάλη
Λιγα φύλλα άνηθο για το σερβίρισμα
Λίγο ξύσμα λεμονιού για το τελείωμα
Dressing
1/4 φλ. λάδι άνηθου ή απλό ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, χυμό
Αλάτι
Πιπέρι
Για το πράσινο λάδι άνηθου
50 γρ. άνηθου
150 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε δύο αυγά για περίπου 4-5 λεπτά, να μην σφίξουν πολύ. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ αδειάζουμε την παραδοσιακή σαλάτα που έχει μέσα: μαρούλι ρομάνο, κρεμμύδι φρέσκο και άνηθο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες λαδιού πάνω στη σαλάτα. Κόβουμε και προσθέτουμε φλούδες από συριανό τυρί ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει. Προσθέτουμε τα αυγά. Περιχυνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ. Για το τελείωμα προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και λίγα φύλλα άνηθου για το σερβίρισμα.
Θερμίδες: 320kcals