Υλικά:
3 φλιτζάνια (450 γραμμάρια) καβουρδισμένα φιστικιά
λίγο αλάτι, αν χρησιμοποιείτε ανάλατα φιστίκια
Εκτέλεση:
Ρίξτε τα φιστίκια στον επεξεργαστή τροφίμων και ξεκινήστε να τα αναμειγνύετε μέχρι να γίνουν κρέμα. Στην αρχή, τα φιστίκια θα αρχίσουν να θρυμματίζονται και στη συνέχεια να μετατρέπονται σιγά σιγά σε μια πηκτή μάζα, έως ότου φτάσουν στην γνωστή μας υγρή, λεπτόρρευστη μορφή του φιστικοβούτυρου. Η διαδικασία διαρκεί από 4-10′, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι σας. Συνεπώς, μην απογοητευτείτε αν δεν δείτε άμεσα αποτελέσματα, αλλά οπλιστείτε με λίγη υπομονή και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Εάν χρησιμοποιήσετε ανάλατα φιστίκια, δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο αλάτι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε αρκετό, καθώς τα φιστίκια που αγοράζουμε από το κατάστημα είναι πάρα πολύ αλμυρά και έχουμε συνηθίσει γευστικά αυτή την εκδοχή τους. Αδειάστε το φιστικοβούτυρο σε ένα αποστειρωμένο βάζο και κλείστε το αεροστεγώς. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 μήνες.
Θερμίδες: 190kcals